Az otthoni infraszauna nagy szabadságot ad

infraszauna
Infraszauna fülke

Bár a forró gőzfürdő a téli hidegben esik a legjobban, azért egész évben lehet, sőt, ajánlott szaunázni, hiszen a jótékony hatásai évszaktól függetlenül érvényesülni tudnak és egy hűs zuhany után nyáron sem lesz kellemetlen élmény.

Ha nincs alkalma rendszeresen eljutni olyan helyre, ahol van finn vagy infraszauna, akkor érdemes otthonra beszereznie egyet az utóbbiból, mert így mindig a saját programjához tudja igazítani, hogy mikor ül be legalább pár percre a fülkébe.

Az infraszauna nagy előnye, hogy pár perc alatt üzemkész lesz, így amíg átöltözik és felkészül a szaunázásra, addigra már mehet is be a kabinba. Továbbá azt is tudni kell erről a változatról, hogy nem a levegőt melegíti fel, hanem az általa kibocsátott infrasugarak a bőrben alakulnak át hővé és így mesterséges lázat idéznek elő.

Ez azért jó, mert nem lesz olyan hőség és a páratartalom is sokkal kisebb, mint a finn szaunában, amit sokan éppen ezért nem bírnak. Az infraszauna még a szívbetegek és érrendszeri problémákkal küzdők által is használható, természetesen orvosi egyeztetés után.