Az ösztrogén dominancia tünetei sok nőt kínoznak

Az ösztrogén dominancia kezelése yam gyökérrel
Az ösztrogén dominancia kezelése yam gyökérrel

A menstruáció előtti panaszok számos nőt érintenek érzékenyen, hiszen roppant kellemetlen tud lenni ez az időszak. Mások pedig, akik a változókori szakaszukat élik, egyéb helyzetekben is rosszul érezhetik magukat a folyamatos stressz, levertség és fejfájás miatt. Ilyenkor általában az ösztrogén dominancia tünetei törnek felszínre, mivel felbomlik a szervezetben lévő hormonális egyensúly. A két fő hormon a sárgatest és az ösztrogén, melyeknek a megfelelő elosztása hozzásegíti az egyént is a kényelemhez, jó közérzethez és a panaszmentes mindennapokhoz.

Azonban ha a sárgatest, vagyis a progeszteron szintje csökken, akkor az ösztrogén dominancia kifejti a hatását. Mégpedig olyan kellemetlenségeket tapasztalhat, mint a rendszertelen és fájdalmas menstruáció, fejfájás, migrén, rossz közérzet vagy akár depresszió, de még a terhesség elmaradására is van esély. Az ösztrogén dominancia tünetei egyáltalán nem kellemesek, arról nem is beszélve, hogy néhány, találomra bevett gyógyszer nem fogja elmulasztani a panaszokat.

Az ösztrogén dominancia kezelése mellett hatékonyan kell fellépni és csakis olyan készítményeket használni, amelyeket szakértők ajánlottak. Ilyen például a progeszteronkrém, amelyet megrendelhet a Wise Tree Naturals készletéből is. Mit kell tudni erről a krémről? Amellett, hogy a yam gyökér kivonatot tartalmazó készítmény remekül segít számos nőgyógyászati problémán, nem tartalmaz mesterséges anyagokat. Csakis természetes kiegészítőkből készült, így a mellékhatások esélye szinte ki van zárva.

A krém rendszeres használata mellett más tevékenységekkel is felgyorsítható a javulás. Kifejezetten fontos szerep jut a bőséges folyadékbevitelnek, valamint az egészséges táplálkozásnak. A mozgást sem szabad elfelejteni, hiszen az ösztrogén dominancia kezelése esetében ez is közrejátszik. Sajnos a modern világban egyre kevesebb idő jut mozogni, mivel a sok munka, amelyet leginkább már ülve végez az ember, felemészti a nap jelentős részét. Azonban az egészséges életmódra mindig időt kell fordítani!