Az ország híres pezsgő pincészete

Pezsgő pincészet

Mindenki tudja, hogy Tokaj és a környéke méltán híres borvidék. A föld kiválóan alkalmas a szőlőtermesztésre, aminek köszönhetően minőségi fürtöket terem. Ezeket leszüretelik és a megfelelő eljárások után remek bor készül belőle. Azonban a pezsgő pincészet ezeket a lépéseket egy fokkal tovább viszi.

Köztudott, hogy a pezsgő az lényegében véve borból készül, ezért mindenki el tudja képzelni, hogy a nagyszabású és a színvonalas borokból micsoda csodálatos pezsgőket lehet előállítani. Szerencsére, hazánk nemcsak bor, hanem pezsgő pincészettel is el van látva. Talán a leghíresebb, amit minden magyar ismer, az a Törley.

A tulajdonosa még a 19. században alapította meg, azonban a mai napig működik. Tény, hogy voltak hullámai, hiszen másfél évszázad alatt nagyon sok minden érte. Konkrétan ez a pezsgő pincészet még az Osztrák-Magyar Monarchia területén volt bejegyezve. Később átesett két világháborún, amikor igen nehéz időket éltek az emberek. Azonban mindig képes volt megújulni és napjainkban, Magyarország elsőszámú vállalata ezen a téren.