Az önéletrajz írás különféle fortélyai

Önéletrajz írás

Amennyiben már írt önéletrajzot, de nem járt vele túl sok sikerrel, akkor jó helyen jár! A közhiedelemmel ellentétben, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen jellegű dokumentumot ad le, mert egyáltalán nem igaz, hogy csak a tények számítanak. Az önéletrajz írás egész tudományágat foglal magába, bár nem szó szerint kell ezt érteni.

Itt arra kell gondolni, hogy ugyanúgy mint a szakdolgozat írásnak vagy az újságírásnak, az önéletrajz írásnak is megvannak a maga fortélyai, kitanulhatjuk minden technikáját annak érdekében, hogy munkára való jelentkezésünkkor a megfelelő tartalmat tudjuk produkálni a vonzó módon tálalva. Az első és legfontosabb szempont természetesen az lesz, hogy a CV valós adatokat dolgozzon fel. Viszont, hogy miként tálaljuk ezeket, csakis tőlünk függ és a megfelelő odafigyeléssel nem is olyan nehéz elfogadható tartalmat kreálni a kevésbé elfogadhatóból.

Az a fontos, hogy az önéletrajz írás során mindig azt emelje ki, amit szeretné, hogy az olvasó észrevegyen és azt rejtse el, ami kevésbé előnyös Önre nézve. Ennek sokféle megvalósítási módja lehetséges, annak fajtájától függően. Az a fontos, hogy mindig tartsa szem előtt ezt az elvet és az már fél siker!