Az olaj nélküli fritőz tényleg olaj nélkül süt

Van egy háztartási készülék, ami az utóbbi időben szenvedélyeket kelt az ételek szerelmeseinek körében. Ez a légsütő. Az olaj nélküli fritőz fantáziadús készülék, ami azt ígéri, hogy egészségesebb módon készíti el a sült krumplit, a krokettet és más sült ételeket.

A légsütőben történő ételkészítés során, a hőátadás konvekcióval történik a forró levegőn keresztül, nagy sebességgel, körülbelül 170-200 C fokon. Röviden, ez nagyon hasonló ahhoz, ami egy hagyományos sütőben történik, de egy kisebb készülékben. A sütéshez képest, ez a folyamat sokkal lassúbb, mint a hagyományos sütés. Például egy hagyományos serpenyőben vagy mélysütőben a burgonya megsütése nem tart tovább 5 percnél.

A légsütőben sütött burgonya elkészítése azonban körülbelül 30 percig is eltarthat, ha az ajánlott hőmérséklet 190 fok. Ezen kívül a folyamat felénél ajánlatos felrázni a tartalmat, hogy a levegő hatékonyan elérje az étel minden részét és hatékonyabb legyen a főzés. Ettől függetlenül, az olaj nélküli fritőz segít, hogy egészségesebben étkezzünk.