Az ételfotózás összetett feladat

Sokan poénkodnak azzal, hogy az a fogás, amit nem fényképeznek le és nem kerül fel a közösségi oldalakra, az el sem készült. Az ételfotózás sikeréhez mindenekelőtt megfelelő fényviszonyokra, professzionális fényképezőgépre, food stylistra és objektívekre lesz szükség. Ha otthon szeretne készíteni efféle képeket, akkor érdemes néhány dologra figyelmet szentelnie. Első lépésként kapcsolja ki a fényképezőgépen a dátumot, hiszen annak megjelenése csak belerondítana a fotóba. Ezt egyszerűen megteheti a menüben, azon belül a beállítási pontban.

Az ételfotózás alkalmával lényeges tényező, hogy a hozzávalók frissek legyenek, mivel csak így lesz igazán gusztusos a megörökíteni kívánt finomság. Ami a tervezést illeti, fordítson gondot a letisztult környezetre, mivel egy zsúfolt asztalon másra terelődik a tekintet. Elegendő egy szép terítő, néhány evőeszköz és szalvéta. A világhálón egyébként utánajárhat az éppen aktuális trendeknek. Az ételfotózás során figyelni kell az élességre. Pontosan a harapnivalóra kell fókuszálni. Nyugodtan ráközelíthet, nem feltétlenül kell az egész asztalnak látszódnia. Ennél a fázisnál nem javasolt a digitális zoom használata, mivel jelentős minőségromlást eredményezhet. A fényekkel kapcsolatban azt kell tudni, hogy a legjobb, ha a természetet hívja segítségül.

A gép vakuja nem alkalmas erre a feladatra. Az ételfotózás történhet a szabadban is. Ebben az esetben célszerű kerülni a tűző napfényt. Válasszon árnyékos, de világos helyet, a szép eredmény eléréséért! Összetett feladatról van szó, amit mégis nagyon könnyű megszeretni. Ha komolyabban érdekli a dolog, akkor lehetősége van tanfolyamokra jelentkezni.