Aranyfüst a bútoraink ragyogásához

Egyre nagyobb teret hódít a régi, kopott bútorok felújítása, aminek során egy idejétmúlt szekrény vagy asztal visszakaphatja hajdani fényét, eleganciáját. Ehhez a bárki által elsajátítható művelethez kitűnő eszköz az aranyfüst, ami a kép- vagy tükörkereteknek, sőt, a falfestményeknek is egyedi patinát kölcsönöz.

Az aranyozás technikájának lényege, hogy egy adott felületre valamilyen formában fémbevonat kerül. Ehhez mindenképpen szükség van az aranyfüstnek nevezett, fényhatásra zöldes-kékes árnyalatú, vékony metálfóliára, valamint a megtapadásáról gondoskodó kötőanyagra, a mixtionra.

Az aranyfüst népszerűsége, a sajátos esztétikai hatás mellett, abban rejlik, hogy bármilyen – fából, gipszből, papírból, üvegből vagy textilből készült – felületen megállja a helyét.

A kézműves tevékenységekhez prémiumminőségű alapanyagokat és kellékeket kínáló muveszellato.com internetes oldalon arany, illetve ezüst hatást imitáló aranyfüstöt is találunk, előbbi a réz és a cink ötvözetéből, utóbbi tiszta alumíniumból készül.