A vodka, az ütős orosz ital

Ütős vodka

A tömény italok sokak kedvencei közé tartoznak, mivel erősek, ugyanakkor a koktélokat is kicsit „megbolondítják”. A vodka nagyon sokféle egyéb ital alapja, a viszonylag semleges ízének köszönhetően.

Kiválóan illeszkedik más töményekhez és a legtöbb gyümölcsléhez. Fantasztikus naranccsal, citrommal, a híres Bloody Mary pedig paradicsomlével készül. Az sokaknak nem újdonság, hogy eredetileg az oroszoktól kaptuk, az viszont igen, hogy ma már igen sok országban gyártják. A világ számos részén az emberek sajátjuknak vallják ezt az egyébként meglehetősen erős italt. A vodka általában 40 %-os alkoholtartalommal rendelkezik, ezért érdemes vele óvatosan bánni. Természetesen félni sem kell tőle, mértékkel fogyasztva a minőségi fajtákat kellemes estéket szerezhetünk magunknak.

Prémiumkategóriás vodka fajták megvásárolhatóak a premiumitalnagyker.hu webáruházból. Az Absolut nagy kedvenc mellett itt van a Belvedere és a Chopin is. Annyi ízesítésben megtalálható, hogy már nem is kell azon gondolkodni, hogy mit keverjünk hozzá.