A tetőablak javításának előnyei és hátrányai

Vannak olyan pillanatok, amikor megéri valami új beszerzése. Például a tetőablak javítás sokszor drágább költségekkel jár, mint rendelni egy modern típust és azt beszerelni. Vegyük például az üveg kicserélését! A 20.000 Ft értékű megoldás nem mindig biztonságos, meglehet, hogy később a tömítés mellett be fog ázni.

Az olcsóbb javítások, mint a tömítés és a kilincs kicserélése nagyjából 2000 Ft körül mozognak. Az utólagos munkálatok azonban nem mindig oldják meg a problémát és a régi fajta műanyag kilincsek is leeshetnek. Az ablak kinyitása miatt, gyakran nézhetünk szembe a törött vasalatokkal, azonban a régi alkatrészeket egyre nehezebb beszerezni.

Ilyenkor érdemes végiggondolni a legújabb Schindler tetőtéri ablak előnyeit, ami biztosítja a hőszigetelést, átfordítható a könnyű tisztítás érdekében, felszerelhető rájuk a nyáron szükséges árnyékoló, egy kézzel is kényelmesen tudjuk kinyitni. A végleges döntés meghozatala előtt, érdemes végiggondolni a tetőablak javítása és teljes cseréje közötti előnyöket és hátrányokat.