A muffin sütési ideje rendkívül rövid

Itthon is nagy kedvenc a csinos formájú, könnyű tésztájú muffin. Ennek a süteménynek főleg édes változatai vannak, de a sósak is nagyon ízletesek. Nem csoda, hogy a háziasszonyok előszeretettel készítik, mivel a muffin sütési ideje kevesebb, mint amit az összekeverése igényel.

A rendkívül egyszerű sütemény a kezdőkön sem fog ki. Nem igazán vannak buktatói, hiszen, ha belekerül az a néhány összetevő, ami az alapját képezi, akkor egészen biztosan jól sikerül. Remek vendégváró, hiszen gyorsan összedobható, az előkészítése legfeljebb 15 perc, a muffin sütési ideje pedig 10-12 perc.

Joggal nevezhető gyerekjátéknak, hiszen szülői felügyelettel, akár a csemete is meglepheti a családot egy ilyen egyszerű, de nagyszerű sütivel. Tojás, glutén és tej nélkül is készíthető, így is nagyon finom és a muffin sütési ideje ebben az esetben szintén rövidebb, mint ameddig előkészítjük a masszát. Télen tehetünk bele csokit, banánt, nyáron pedig az éppen aktuális gyümölcsöket, mint epret, áfonyát, málnát, stb.