A mikrofonkábel nélkülözhetetlen kellék a kihangosításnál

A kihangosításhoz nem elegendő a mikrofon és a hangszórók, ezeket össze is kell kötni, mielőtt a rendszer csatlakoztatásra kerül az elektromos hálózatba. Erre a célra többféle mikrofonkábel áll az érdeklődők rendelkezésére, a felhasználóbarát kacsa-audio.hu webáruházban, a hossz az egyéni igényektől függ. Az alacsony kapacitású szimmetrikus, csavart szerkezetű huzal, aminek a vezetője 2 x 0,215 és 2 x 0,72 négyzetmilliméter közötti intervallumban variál, a külső átmérője pedig leginkább 6 mm.

Az ilyen típusú mikrofonkábel erenként PVC szigetelésű és spirál árnyékolt fekete, barna, piros, zöld és kék köpenyben található meg a kereskedelmi forgalomban. Az OFC szálakból készített modell felhasználható az alapfunkcióján kívül a gitárok esetében is, itt a vezető keresztmetszete 2 * 0,23 mm², a külső átmérő pedig 5,8 mm tesz ki. Az aszimmetrikus mikrofonkábel gyapot tömítőszálakkal és ónozott réz harisnya árnyékolásban kerül forgalomba, itt a külső dimenzió 7 mm, vagyis a beszerezhető darabok közül ez a legvastagabb.

A második generációs 2.0 HDMI kábel

Egyetlen megfelelő vezeték elegendő már napjainkban a digitális HD videó és az ugyancsak digitális hang továbbítására. A 2.0 HDMI kábel kiválóan alkalmas erre a célra, mivel ennél a változatnál a maximum sávszélesség meg van növelve 18GBit/s-ra. A képmegjelenítés 4K/UHD, de csak 5 méterig, ugyanis azon felül csak Full HD felbontásra képes. Különböző árfekvésben található meg a 2.0 HDMI kábel, az erre a tematikára szakosodott üzletek polcain, akárcsak a felhasználóbarát kacsa-audio.hu webáruházban.

A komolyabbak esetében az anyagtisztaság és az árnyékolás/szigetelés minősége magasabb szintű, köszönhetően annak, hogy az ilyen szériák ezüstözött vagy ezüst ötvözet rézből készülnek, ami jelentős kép- és hangminőség javulást eredményez. A 32 audió csatornás és dual videó funkciójának hála, több felhasználó is tud egy képernyőt használni általa. A képarány támogatása 21:9 és megfelel a HE-ACC és DRA szabványoknak. A második generációs 2.0 HDMI kábel maximális pixel frekvenciája 600 MHz.