A méhpempő fontos étrendkiegészítő

Ahhoz, hogy a szervezet egészséges tudjon maradni, szüksége van minden olyan természetes étrendkiegészítőre és táplálékra, ami ezt biztosítani tudja. A méhek által összegyűjtött termékek is ezt a célt szolgálják. Egyik ilyen produktum a méhpempő, ami a méhkirálynő tápláló eledele. Ez egy sárgás színű, csípős illatú, sok összetevőből álló anyag.

Mivel cukrot, zsírt, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezért fontos szerepet játszik a sejtek tisztításában, az anyagcsere javulásában és a szervezet méregtelenítésében. Jó hatással van a szív- és keringési problémákra, csökkenti a vér koleszterinszintjét, hangulatjavító és reumás panaszokra is ajánlott.

Meddőség kapcsán is észlelhető a pozitív hatása. A kozmetikai krémeknek kitűnő alapanyaga, ezáltal a pattanásos bőr gyógyírja. A méhpempőt steril körülmények között állítják elő, ezért nem sok hobbi méhész foglalkozik vele. Fénytől és hőtől védett helyen kell tárolni. A méhpempő tartósításakor mézet és viaszt kevernek hozzá. Célszerű 2-3 hónapos kúrát tartani, hogy az eredmény érezhető legyen.