A legtöbb pengéhez használható a fenőkő

A kertészkedés során nagyon sok olyan szerszámmal kell dolgoznunk, amelyek kifejezetten élesek. Ebből fakadóan veszélyesek is lehetnek, tehát érdemes óvatosan bánni velük, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Amit használunk az viszont kopik, az él pedig kicsorbul. Erre a problémára nyújt hatékony megoldást a fenőkő.

A Stocker 9050 13x25x100 milliméter átmérőkkel rendelkező termék mindenféle metszőolló és kés élezésére megfelel. Amennyiben nem vetjük el a hagyományos eszközök bevetését, amilyen például a kasza, akkor ott kifejezetten fontos a nagyon éles penge jelenléte, amit a fenőkő alkalmazása révén, a megfelelő fenési technikával létrehozhatunk.

Szerencsés, ha rendszeresen kéznél van ez a hasznos kiegészítő. Olykor megeshet, hogy elkallódik a nagy kapkodásban, éppen ezért bátran tároljuk belőle néhányat! Legyen legalább 3 darab megrendelve. Így minden olyan helyre kerülhet egy fenőkő, ahol esetenként szükség van rá. Nehezen kopik, ezért sok éven keresztül kitart. Használat előtt érdemes kicsit megvizezni, ezzel eltávolítva róla a szennyeződéseket és fokozva a hatékonyságát.