A csepegtető öntözőrendszer házilag is könnyedén megépíthető

Egy csepegtető öntözőrendszert saját kezűleg is megépíthet az ember, szakértői segítség nélkül. Viszont bizonyos dolgokat kötelező szem előtt tartani a munka során annak érdekében, hogy a végeredmény valóban tükrözze a szakértelmet és garantálja a várt hatást. A különböző működési elvű szórófejek egyidejű alkalmazása egy zónán belül a csepegtető öntözőrendszer házilag történő megépítésekor egy gyakran előforduló hibát jelent.

Miért is annyira problémás ez? Minden kertmester tudja, hogy az különféle működési elvre épülő szórófejek percenkénti vízkibocsátása nagyon eltérő lehet. Ennek eredménye pedig az alul- vagy épp a túlöntözés lehet; egyik sem kedvez a növényeknek. Amikor a cél a csepegtető öntözőrendszer házilag való megépítése, akkor figyelni kell arra, hogy megfelelő legyen a szórófejek kiosztása. Abban az esetben, ha ez nem így történik, nem lesz átfedés a szórófejek között.

Ennek pedig a legtöbb esetben egyenetlen öntözés és csapadékmegoszlás lesz az eredménye. Az is sok gondot okoz, ha a szórófejek és a szelepdobozok azonos szinttől való eltérése tapasztalható. Csakis akkor zárul valóban hibátlanul a csepegtető öntözőrendszer házilag történő összeállítása, ha ezen tartozékok földszinttel egy vonalba kerülnek, vagy épp egy-két centivel alacsonyabban. Még gyakoribb hiba, ha feljebb vannak, mert ekkor a fűnyíró belekaphat, és könnyen megbotlik benne az ember.

Hibátlanul teljesít az automatikus kerti locsoló rendszer

A kertépítéskor az egyik legfontosabb cél, hogy az öntözés a tulajdonos beavatkozása nélkül történjen. Mindezt a profi módon összeállított, automata módon funkcionáló kerti locsoló rendszer garantálhatja a tulajnak. Egy olyan önműködő szerkezetről van szó, amelyik emberi beavatkozás nélkül végzi el a legkülönfélébb öntözési feladatokat. Az előre beállított programnak megfelelően öntözi meg a kertet, miközben szinte láthatatlanul épül be a környezetébe.

Egy roppant hatékony és nagyon elegánsan megoldott berendezésről van szó. Mi az automata kerti locsoló rendszer fő célja? Amellett, hogy biztosítja az elengedhetetlen és létfontosságú folyadékmennyiséget a csapadékhiányos időszakokban, leveszi a locsolás terhét az ember válláról. A ház lakóinak így sokkal több ideje marad a pihenésre, edzésre, olvasásra vagy akármilyen egyéb tevékenységre.