A bébijátékok szerepe a fejlődésben

A bébijátékok szerepe az apróságok fejlődésében
A bébijátékok szerepe az apróságok fejlődésében

A gyermekek a játék által tanulnak a legkönnyebben, úgy szippantják magukba a tudást, hogy közben egyáltalán nem az ismeretek elsajátítására fókuszálnak, hanem a szórakozásra. Ezért fontos, hogy már egészen pici korban olyan játékokkal lássuk el a kicsiket, amelyek a koruknak megfelelő készségek kialakításában segítenek.

Igaz, hogy a csecsemők még konkrétan nem játszanak, de a bébijátékok révén rengeteg mindent megtanulnak ők is. Az első, amit felfedeznek a bébijátékok tapintása, a különböző részek eltérő érzést váltanak ki belőlük.

Megfigyelhetjük, hogy egy idő után mindig megkeresik a játék azon részét, ami a legpuhább és ott szorongatják, olykor meg is kóstolják. Idővel a színeket és a formákat is figyelni kezdik, ha kiad valamilyen hangot, akkor azt képes megkülönböztetni az emberi hangoktól és ha meghallja a játék hangját, máris arra asszociál, hogy az bizony az ő kis kedvence.

Más szóval, a bébijátékok igazi információ bombák az apróságok számára, hiszen számukra rengeteg új dolgot nyújtanak, amely tudást a későbbiekben kibővítik egy szélesebb világra, más játékokra, más tárgyakra, de az alapot mégis az első darabok képezik.