A 2015-ös helyzet az, hogy nem számíthatunk sok nyugdíjra!

Nyugdíjkalkulátor
Nyugdíjkalkulátor

A nyugdíjrendszer működőképességével már évek óta egyre többet foglalkoznak a szakemberek, és miként most már biztosan körvonalazódni látszik, az biztos, hogy a jövő nyugdíjasai nem számíthatnak túl sok bevételre. Nem pusztán arról van szó, hogy kicsit alább kell majd adniuk a megszokott életszínvonalat, hanem valójában a megélhetés forog kockán. A mai 25-35 éves korosztály talán nem is gondolja, de itt tulajdonképpen tényleg arról van szó, hogy ha nem kezdünk neki időben a takarékoskodásnak, akkor bizony nem lesz miből egészséges, színvonalas nyugdíjas éveket töltenünk.

Az öngondoskodásban rejlő lehetőségekkel egyre többször találkozni manapság, és legyen szó akár a nyugdíjbiztosításról, a NYESZ számláról, vagy az Önkéntes nyugdíjpénztárakról, gyakorlatilag bármelyik választás jobb annál, mint várni, mennyi jut végül az állami kasszából. A nyugdíjkalkulátor adatai alapján a helyzetet igenis érdemes komolyan venni, ugyanis nem csak a nettó jövedelmek maradnak el messze a szükségestől, de a várható nyugdíjakra is igaz lesz ez.

Fontos tehát időben elkezdeni a takarékoskodást, és kihasználni a nyugdíjcélú megtakarításokhoz járó állami támogatást, mely évente maximum 130 ezer forintot tehet ki, vagy másként fogalmazva a megtakarítások hús százalékának erejéig vehető igénybe, méghozzá a személyi jövedelemadót csökkentve. Az anyagi biztonság és a nyugodt évek egyaránt a nyugdíjcélú megtakarítási formák mellett szólnak. Ha nem igazodna el a választékban, forduljon szakemberhez, akinek segítségével egyedi igényei alapján választhatja ki a legjobb kínálkozó megoldást!