Rajztömb a kezdőknek és haladóknak

Nem a papír teszi a művészt, viszont a jó minőségű anyagok kiválasztása révén javíthat a rajzain. Ha a rajztömb és a ceruza is jó, még egy kezdő szintű alkotás is szebben néz ki, mint a nem megfelelő kellékekkel készült társa. A rajztömb kiválasztásának három paramétere van: a textúra, a vastagság (vagy súly) és a szín.

A texturált modellek általában kiválóak pasztell- és szénrajzokhoz, de szörnyűek a színes ceruzával való munkákhoz, ezekhez inkább simább termékeket érdemes keresni. A papír vastagságát és színét általában a betét fedelén tüntetik fel, így könnyen megtalálhatja, amit keres. Minél nehezebb a papír, annál jobb a rajzoláshoz, tároláshoz és keretezéshez.

A nálunk kapható darabok számos művész kedvencei, mivel a Fabriano márkának több olyan mérete és változata van, amik alkalmasak különféle rajzolásra. A Fabriano termékek ár/minőség arányban is kiválóak, ez pedig kulcsfontosságú tényező a gyakorlásra vágyó kezdők esetében. Ha különféle eszközökkel kísérletezne, egy minőségi rajztömb a legmegfelelőbb Önnek.