Jura mészkő padlólap szakszerű lerakása

Jura mészkő padlólap
Jura mészkő padlólap

Padlót érdemes mészkőből rakatni, mert nemcsak szép, de több évtizedeken át megőrzi eredeti fényét. A megfelelő ápolásról nem szabad megfelejtkezni, hiszen egy természetes alapanyagról beszélünk, amit védeni kell a külső hatásokkal szemben. A Jura mészkövet nemcsak a nappaliban lehet elképzelni, hanem akár az előszobában, konyhában és a fürdőben is. A Jura mészkő padlólap lerakásához mindig hívjunk szakértőt, mert fontos, hogyan is fogunk hozzá a lerakáshoz.

Nagyon népszerű a hálós vagy a diagonális lerakási forma. Mindegyik esetben figyeljünk oda, hogy több lesz a vágási hulladék, így érdemesebb nagyobb ráhagyással megrendelni a padlólapokat. Nagyon közkedvelt a soros lerakási mód is, amikor a szélesség és a vastagság kedvünk szerint választható, de a hosszúsága 50-90 centi között mozog. Azért jobb természetes kőből készíteni a padlólapokat, mert így a fuga nem kerül annyira előtérbe, mint a kerámia lapoknál. Ágyazóhabarcsot használnak alapnak, majd ebbe teszik főleg a vastagabb padlólapokat. A másik technológia a ragasztás, ahol a lapokat egy beton alapba teszik, majd ezután kezdik el ragasztani.

Fontos, hogy mindig megfelelő fugázó anyagot vegyünk. A mészkő színéhez illő fugázó anyagot válasszunk. A mészkő padlóburkolat alá tegyünk fehér ragasztót, mert ha más színűt választunk, akkor az igencsak át fog ütni rajta. A Jura mészkő padlólap padlófűtéses helyiségbe is lerakható. Ebben az esetben figyeljünk oda, hogy legyen a kőnek elég helye mozogni. Ez a rés 1-2 mm nagyságú.