Izomlazító és hajnövesztő készítmények

Hajnövesztő vitamin

Akiknek krónikus vagy akut mozgásszervi elváltozásaik vannak, azok bizonyára tapasztalták már az ezzel járó fájdalmakat és az érintett terület izmainak merevségét. A patikákban vény nélkül is kapható izomlazító termékek megoldást jelenthetnek erre a problémára. Általában sportolók, aktívan életet élők és fizikai munkát végzők szembesülnek ezekkel a fájdalmakkal, ezért elsősorban számukra jelenthetnek megoldást ezek a készítmények, de hirtelen fellépő izomhúzódások, vagy balesetet esetén is hatásosak lehetnek, amennyiben ezeket a krémeket az érintett felületre kenik.

Az izomlazító krémek rendszeres használatával enyhülhetnek a panaszok. Az ilyen jellegű sérülések elkerülése érdekében fontos, hogy a sportolás vagy más jellegű izomterhelés előtt bemelegítsenek, ellazítsák az izmaikat, hiszen a merev izom sokkal sérülékenyebb, míg a rugalmasabb sokkal jobban terhelhető, ezért az ilyen jellegű izomlazító krémek bemelegítésre is jók amellett, hogy a sérülés után a gyorsabb regenerációt is elősegítik.

A férfiakat a sportkrémek mellett érdekelhetik még a különböző hajápoló készítmények is, különösen azokat, akik hajritkulással küzdenek, hiszen a fejbőr fontos vitamin és ásványianyag-raktár, amely aktív sportolás esetén kiürülhet a fokozott megterhelésnek köszönhetően. Ennek ellensúlyozására vannak olyan hajnövesztő vitamin tartalmú szerek, amelyek segítenek visszaállítani a fejbőr tápanyagkészleteit, megállítva ezzel a hajhullást.

A legfontosabb hajnövesztő vitaminok az A-vitamin, a B-vitamincsoport, a H-vitamin, avagy biotin, illetve az E-vitamin, emellett pedig a gyors hajnövekedés támogatásában a hatékony étrend-kiegészítők olyan ásványi anyagokat is tartalmaznak, mint a vas, a folsav, a magnézium, a cink és a szilícium. Ezek a hajnövesztő vitaminok és ásványi anyagok táplálékkal is bevihetők, tehát belsőleg, illetve külsőleg, különböző pakolásokkal és speciális hajápolókkal is. Ilyen szereket lehet találni a gyógyszertárakban is, de ezek a tápanyagok olyan gyógynövényekben is megtalálhatóak, mint a csalán vagy a mezei zsurló.