5kW napelem akkumulátor lakossági részre

A mai fotovoltaikus erőművek, amilyen az 5kW napelem akkumulátor is, képesek hatalmas mennyiségű villanyáramot eltárolni. Ezt pedig bármikor a felhasználó részére tudják bocsátani. A Huawei Luna2000 5kW napelem akkumulátor tápszabályozó modulból és akkumulátorbővítőből áll össze. Ez az eszköz pontosan ugyanúgy viselkedik, mint bármilyen más energiát tárolni képes termék. A napelemek képesek a Napból érkező sugárzást felfogni és átalakítani villamos energiává, egy megfelelő inverternek köszönhetően.

A többlet mennyiséget, amit a fogyasztó nem szeretne azonnal felhasználni, hanem meghagyná a téli hónapokra, akkumulátorba lehet áthelyezni. Az 5kW napelem akkumulátor lakossági felhasználásra alkalmas. Ez a fajta eszköz, annyi energiát képes eltárolni, ami egy családi ház éves áramfogyasztását is el tudja látni. A speciális eszközhöz 3 darab akkumulátorbővítő modul csatlakoztatható. Ha Ön is most szeretne napelembe beruházni, akkor célszerű minden kiegészítőt bővíthető verzióban megvásárolnia.

Az 5kW napelem akkumulátor meddig elég?

Egy átlagos családi ház éves energiafogyasztása rengeteg mindentől függ. Függ attól például, hogy milyen a fűtés típusa, a ház tájolása, szigetelt-e vagy sem. Ha szigetelt, akkor kevesebb fűtésre lehet szükség. Ahol például nincs a gáz bekötve, ott csak az elektromos eszközök kaphatnak helyet. Az 5kW napelem akkumulátor által eltárolt villamos energia mennyisége elég körülbelül 6000 kW éves áramfogyasztás mellett. Természetesen ezek a rendszerek bővíthetőek.

Pár évvel ezelőtt még lehetett az áramszolgáltatóval olyan szerződést kötni, aminél a pluszban megtermelt energiát kisebb összegért, de visszavásárolták. Ha ezt valaki nem kérte, akkor a téli időszakban visszakaphatta a nyáron megtermelt villamosáramot. Ez napjainkban már változott, hiszen már a szolárrendszerek is null szaldósak. Így érdemes egy bővíthető 5kW napelem akkumulátor mellett letenni a voksot. Sajnos, az energiaválság is azt mutatja, hogy a fosszilis energiahordozókat egyre inkább felváltják a megújuló energiák.

Miért jó választás egy napelemhez csatlakoztatható akkumulátor?

Mert bármikor hozzáférhet az ember, amikor plusz energiára van szüksége. Sokan nagyon okosan teszik, amikor úgy döntenek, hogy a nyáron megtermelt energiatöbbletet az őszi, téli, kevésbé napos hónapokban használják fel. A technológia folyamatosan fejlődik, ami érinti a megújuló energiaforrásokat is. Manapság egyre többen vásárolnak elektromos járműveket, ezeknek a töltése is a lakossági villamos hálózatról megy.

Ha hosszabb távban gondolkodik, akkor láthatja, hogy az árak csak felfelé mennek. Mind az élelmiszer, mind pedig a gáz, víz és villany ára emelkedik, évente több alkalommal is. Ha Ön is szeretne spórolni és olyan hálózat felé kacsingat, aminél már pár éven belül megtörténik a megtérülés, akkor érdemes szolárrendszerbe fektetnie. Az 5kW napelem akkumulátor egészen 30 kW-ig bővíthető. A gyártó 120 hónap, vagyis 10 év garanciát biztosít az akkumulátor rendszerre.

A napelem tartó konzol a biztonságos és stabil rögzítés miatt kell

A napelemek igen nehezek, egy tábla súlya elérheti a 20 kg-ot is. Egy családi háznál pedig az átlagos panelek mennyisége valahol 10 darab körül mozog. Ez plusz 200 kilogrammot jelent a tetőszerkezet megterhelésénél. Éppen ezért fontos a napelem tartó konzol megfelelő kivitelezése és rögzítése. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módon készítik el az egész tartószerkezetet. Többféle kiegészítő szükséges hozzá, amiknél még a dőlésszöget is be kell állítani.

Egy komplett napelemrendszer felszerelése, beleértve a tartóvázat, az invertert, a paneleket és az optimalizálókat, egyáltalán nem gyerekjáték. Komoly szakértelmet igényel. Egy laikus hozzá se kezdjen a megfelelő szaktudás nélkül, hiszen, ha csak egyetlen vezetéket máshová köt be, akkor az egész szolárrendszerben komoly kárt tehet. A napelem tartó konzol erős felépítést tesz lehetővé, a magas minőségű anyaghasználatnak köszönhetően. A tartószerkezet összeépítésénél ismerni kell a tető típusát is. Lapostetőknél ugyanis más elvek érvényesülnek, mint a sátortetőknél.

A napelem tartó konzol minőségi és időtálló

Amikor olyan rendszert építenek ki a szakemberek, ami minden időjárási tényezőnek ki van téve, akkor első a biztonság. A napelem tartó konzol megépítése előtt helyszíni felmérést végeznek, aminek során megnézik a tető dőlésszögét, a ház tájolását, valamint a komplett tetőszerkezetet. Ugyanis 10 darabból álló szolárrendszer elérheti a 200 kilogrammot is. Sőt! Nagyobb igénynél meg is haladhatja azt. Éppen ezért, egy rozoga, öreg tetőre, aminél korhadtak lehetnek a gerendák, már nem lehetséges a napelem rögzítése.

Viszont ilyen esetben okos választás a napelem park, amit a földre tudnak telepíteni. A napelem tartó konzol természetesen ilyen esetekben is szükséges és kihagyhatatlan. Gondoljon csak bele, hogy ez a kis tartószerkezet hosszú éveken át fogja betölteni a szerepét! Egy jól megépített szolárrendszer élettartama 25 év körül mozog. Természetesen előfordulhat, hogy a villámlás és a rossz idő miatt invertert kell cserélni, esetleg panelt, de ez garanciálisan megtörténik.