A vonalkód nyomtató előnyei és hátrányai

A felgyorsult világunkban modern eszközökre van szükség, hogyha szeretnénk eleget tenni a fogyasztói igényeknek. A modern vonalkód nyomtató hatalmas segítséget jelent a logisztikában.

Sokkal egyszerűbben el lehet osztani a csomagokat és az azonosításuk is egy pillanat alatt megtörténik a kódok leolvasásával, ami a vonalkód nyomtatónak köszönhetően kerül fel az árura. A manapság létező két leginkább elterjedt technológia a Direkt termál és a Thermál transzfer.

Hogyha gazdaságos megoldásra van szükség, akkor a Direkt termál lehet a megfelelő választás, viszont ebben az esetben számolnunk kell azzal, hogy az így kinyomtatott szöveg, minta, idővel elkezd halványulni. Ez a technológia nem alkalmaz tintát, sem festéket és nincs szalagtárolója sem.

A nyomtatás hőérzékeny papírra történik. Ezzel ellentétben, a Thermál transzfer vonalkód nyomtató már rendelkezik szalagtárolóval. Ezen felül nemcsak papírra, hanem szinte minden anyagra nyomtathatunk, viszont az alkalmazása valamivel költségesebb, hiszen festékszalagra van szükség a működéséhez.