A háztartásban használható vákuumtasak

Vákuumtasak

A konyhában jelentősen leegyszerűsödhet az ételek tárolása és persze a sütés-főzés is. Ehhez nincs szükség másra, csak pár darab légcsatornás mikrobarázdált vákuumtasak termékre. Ez a tasak kis ipari gépekhez is maximálisan megfelel, azonban a legtöbben a háztartásban használják.

Az efféle vákuumtasak akkor jó választás, amikor valaki csak kisebb mennyiségű ételhez használná, illetve nem folyamatosan, hanem alkalomszerűen történik a kizárólag száraz alapanyag csomagolása. Abban az esetben sem okoz csalódást a vákuumtasak, ha otthon nincs drága kamrás vákuumgép és valami egyszerűbb, olcsóbb megoldást szeretne az ember.

A manapság megvehető produktumok döntő többsége biszfenol-A-, ólom-, polietilén- és fitalát-mentes. Rengeteg hazai cég is képes megadni a biztonságot és ezek igenis komolyan veszik az élelmiszerbiztonságot, amikor a vákuumtasak gyártásáról, tárolásáról és forgalmazásáról van szó. A Gasztronauta cégnél például még minőségi tanúsítvány és mikrobiológiai laborvizsgálati igazolás is biztosítva van a termékek mellé.