Fi relé bekötés az életvédelem biztosítására

Bármilyen munkavégzés történjen, az elsődleges minden alkalommal és teljesen érthető módon a biztonság. Az életvédelem nélkül jobb neki sem látni a feladatoknak. Ez ugyanakkor igaz a mindennapi életre is. Sokan nem gondolnak bele, hogy az otthonuk mennyire veszélyes lehet bizonyos szempontokból nézve. A Fi relé bekötés éppen ezért korántsem elhanyagolandó tényező. Az életvédelmi relének is nevezett berendezés pontosan azt hivatott nyújtani, amit a neve enged kikövetkeztetni. Az elektromosság a mindennapokban elengedhetetlen, de ugyanúgy veszélyforrás olykor.

A Fi relé bekötés segít abban, hogy a lakások, munkahelyek sokkal biztonságosabbá váljanak. A villanyhálózat vezetékeiben bizonyos mértékű áram folyik és adott irányokba általában megszokott teljesítményben. Amennyiben hirtelen, a megszokottnál sokkal nagyobb felvétel történik, akkor az többnyire sérülésre, rövidzárlatra utal. A Fi relé bekötés révén, ezen alkalmakkor megszakítható a teljes áramkör. A biztosíték lekapcsol és az áramütés veszélye megszűnik. Az átfutási idő rövid, ezért ténylegesen életet tud menteni a szerkezet. Mivel több évtizeddel ezelőtt még ilyen jellegű rendszerek nem voltak, így azokat utólagosan kell beilleszteni a hálózatba. A Fi relé bekötés jobb, ha szakemberre van bízva, mert így garantált az elvárt teljesítmény megléte.

Egyre gyakoribb a váltókapcsoló bekötése

Egy lakásba belépve, az ember többnyire automatikusan keresi vagy nyúl a villanykapcsoló után. Bár gyakoriak manapság a mozgásérzékelő rendszerek, még mindig a hagyományos vezérlési módok a megszokottak. A váltókapcsoló bekötése iránti igény leginkább a magas fokú kényelem, praktikum, energia megtakarítás céljával történik. Az alapvető képességekkel rendelkező vezérlők a világítás fel-, majd ugyanott történő lekapcsolását teszik lehetővé. Ez egy hálószobában, nappaliban, konyhában, fürdőben semmilyen bonyolultságot nem eredményez. A váltókapcsoló bekötése akkor merül fel, amikor nagyobb távolságok áthidalása a kérdés.

Előszobáknál, illetve folyosókon nagyobb távolságok megtételére lenne szükség a világítás leállítására. Valaki belép az ajtón, felkapcsolja a lámpát, majd átsétál a helyiség másik végébe és bemegy egy újabb szobába. A váltókapcsoló bekötése ilyenkor a helyiség másik kijáratánál történik. Ezen vezérlés jellemzője, hogy a 2 kapcsoló alkalmas egymástól független állapotban a világítást kezdeményezni és leállítani. Az interneten sok hasznos bekötési rajz és videó található, de kellő ismeretek nélkül jobb, ha a váltókapcsoló bekötése szakember segítségével történik, mert csak így biztosított a garantált siker.