A repceméz: hasznos vagy káros?

Az egészséges életmód alapja mindig a helyes táplálkozás lesz. A napi fogyasztandó falatok között sok lakásban szerepel a repceméz, mivel számos tápanyagot tartalmaz. Azok, akik cukor helyett ezzel az aranysárga folyadékkal édesítik az ételeiket aromát, vitaminokat, aminosavakat és ásványi anyagokat juttatnak a szervezetükbe.

A repce terjesztése hazánk több pontján is elterjedt, így nem kell attól félnünk, hogy méz nélkül maradunk, azonban egyáltalán nem mindegy honnan szerezzük be. A hipermarketekben kapható áruk sajnos kétes minőségűek és általában hígítva árusítják. A valódi repceméz szűrés után azonnal a csomagolásba kerül és már megy is a felhasználókhoz. Természetes itt sem kell átesni a ló túloldalára, mivel a méz rengeteg szénhidrátot tartalmaz, így fogyókúrás ételnek nem lehet nevezni.

Lúgosító hatása azonban kedvezően hat a gyomorban és nemcsak az emésztést, hanem a fertőzések leküzdését is segíti. Nem csoda, hogy a fogyasztás mellett, a külső sérüléseknél is gyakran alkalmazzák.